1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Appel-kaneelbuns

Appel-kaneelbuns

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-10-2019

Ingrediënten 4 personen


Voor de vulling :
2 appelen
60 ml amaretto
1 tl kruidnagel
2 tl kaneel
110 g ongezouten boter
180 g bruine suiker
80 g amandelen (gehakt)

Voor het deeg =
80 g ongezouten boter
200 ml halfvolle melk
1/2 tl zout
1 ei
500 g patisseriebloem
1 zakje instant gist
80 g kristalsuiker


Verder heb je nodig


Bakpapier
rechthoekige ovenschotel

Appel-kaneelbuns
Appel-kaneelbuns

Niet enkel tiramisu vraagt om een vleugje amaretto. De zachtzoete Italiaanse likeur smaakt een beetje naar amandelen en is daarom ook heerlijk in combinatie met appeltjes. Serveer ze lauw  


  •  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 40°C.

Begin met de vulling :
- Schil de appelen en snij ze in kleine stukjes.
-Meng de amaretto met de kruidnagel en de kaneel, en giet over de stukjes appel. Zet opzij.
-Smelt de boter in de microgolf en voeg de bruine suiker toe. Zet ook dit mengsel opzij.

Ga verder met het deeg:
-smelt de boter met de melk en het zout in een steelpannetje op zacht vuur. Laat afkoelen en roer er daarna het ei door.
- Meng in de mengkom van de keukenrobot de bloem, de suiker en de gist.
-Voeg er het lauwe boter-melk-ei- mengsel aan toe en kneed 10 minuten tot een elastisch homogeen deeg. Leg het deeg in een grote ingeoliede kom waarin het deeg kan verdubbelen in volume en dek af met bakpapier.
-Zet in een voorverwarmde oven van 40°C en laat minstens 1 uur rijzen of tot het verdubbeld is in volume.

- Stort het gerezen deeg op een lichtjes bebloemd werkblad en rol het uit tot een rechthoek.
-Bestrijk met het bruine-suiker-botermengsel.
-Verdeel er de geweekte appelstukjes en de gehakte amandelen over.
-Rol het deeg op in de lengte en snij in 12 gelijke stukken.
-Leg de 12 buns in een met bakpapier beklede rechthoekige ovenschaal, dek af met vershoudfolie en laat nog eens 30 à 40 minuten rijzen.
-Verwarm de oven intussen voor op 180°C.
- Schuif de appelbuns 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer ze lauw.

Tags

Bron

Libelle lekker



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top