1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. PERENKAASTAARTJES MET SPECULAAS EN KARAMEL

PERENKAASTAARTJES MET SPECULAAS EN KARAMEL

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-10-2019

Ingrediënten 8 personen


250 g verse kaas natuur (type Philadelphia)
1 ei
1,5 theelepel vanille-extract
1,5 theelepel speculaaskruiden
50 g suiker
250 g peren
125 g speculaaskoekjes
50 g Solo margarine
250 ml appelcider
90 g bruine suiker
90 ml Crèmefine Vol (room)
30 g Solo margarine
1/2 theelepel vanille-extract


Verder heb je nodig


8 à 12 taartvormpjes

PERENKAASTAARTJES MET SPECULAAS EN KARAMEL
PERENKAASTAARTJES MET SPECULAAS EN KARAMEL

Lekker lauw of koud nagerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 175°C.
-Verwijder het klokhuis van de peren en snijd ze in fijne stukken.
-Roer de verse kaas en het ei luchtig door elkaar. Voeg het vanille-extract, de suiker en de stukjes peer toe.
-Meng alles goed door elkaar.

-Verkruimel de speculaas in de blender en meng de gesmolten Solo erdoorheen. Verdeel de speculaas over de vormpjes tot ze ongeveer voor 1/3 gevuld zijn en druk goed aan.
-Verdeel hierover de kaasvulling en bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. De taartjes zijn klaar als je er met een mes kan in prikken en er geen beslag meer aan het mes blijft hangen. Laat even afkoelen op een taartrooster.

-Breng de appelcider aan de kook en laat in 15-20 minuten tot ongeveer 1/3 inkoken (de vloeistof moet een beetje stroopachtig worden).
-Draai het vuur lager en voeg de bruine suiker, de Solo margarine en de room toe.
-Breng alles opnieuw aan de kook en laat mengsel inkoken tot de karamel wat begint in te dikken en donkerder wordt van kleur.
-Verwijder van het vuur, roer het vanille-extract erdoor en laat even afkoelen.
-Besprenkel de kaastaartjes met de karamel en serveer.

Tags

Bron

Solo open kitchen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top