Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle- abrikozensaus
- Mexicaans, Borrelhapje
- 20-30 min.
Chipotle: rokerig, zoet en pittig (en dé smaakmaker uit de Mexicaanse keuken) Ik kende deze saus niet, totdat ik het nieuwe kookboek van Laura's bakery : " Borrelhapjes bakboek" zag. Aangezien we vanavond de kaarters krijgen , ben ik deze gaan maken... en ze zijn me toch lekker. Rest me af te wachten wat de gasten ervan vinden . De zoet-pittige smaak harmonieert geweldig.
De Chiptolesaus is bij vele Mexicaanse gerechten inzetbaar.
Ingrediënten 4 personen
300 gram kipgehakt zelf gemalen van kiphaasjes. Of koop kipgehakt.1 ei
5-6 el paneermeel
handje peterselie fijngesneden
peper en zout
100 gram abrikozenjam
50 gram chipotlesaus( Albert Heijn)
Benodigdheden
weegschaal, koekenpan snijplank en mes ( keukenmachine om het gehakt te malen)Bereidingswijze
Kneed het kippengehakt met het ei, peper en zout naar smaak , de gesnipperde bladpeterselie en het paneermeel goed door elkaar.
Maak balletjes van circa 17 gram ter grootte van een walnoot. Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin.
Roer de abrikozenjam en de chipotlesaus door elkaar en voeg dat toe aan de balletjes. Laat de balletjes in dit mengel garen.
Bron
Laura's bakery eigen tekst en foto's
Serveertip
In een afgesloten bakje 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.
Warm de balletjes even op in de saus als ze uit de koelkast komen, dan zien ze er nog mooier uit.