1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle- abrikozensaus

Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle- abrikozensaus

Door: Keukensloofje47

  • Mexicaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2019

Ingrediënten 4 personen


300 gram kipgehakt zelf gemalen van kiphaasjes. Of koop kipgehakt.
1 ei
5-6 el paneermeel
handje peterselie fijngesneden
peper en zout
100 gram abrikozenjam
50 gram chipotlesaus( Albert Heijn)


Verder heb je nodig


Weegschaal, koekenpan snijplank en mes ( keukenmachine om het gehakt te malen)

Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle- abrikozensaus

Zó lekker.

Zó lekker.
Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle- abrikozensaus
Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle- abrikozensaus
Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle- abrikozensaus

De ingrediënten

De ingrediënten
Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle- abrikozensaus

Kiphaasjes gemalen, alles erbij en kneden.

Kiphaasjes gemalen, alles erbij en kneden.
Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle- abrikozensaus

Pfff balletjes draaien...

Pfff balletjes draaien...
Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle- abrikozensaus

Kipballetjes bakken.

Kipballetjes bakken.
Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle- abrikozensaus

Saus erbij en lekker laten pruttelen tot gaar.

Saus erbij en lekker laten pruttelen tot gaar.
Mexicaanse gehaktballetjes in sticky chipotle- abrikozensaus

Foto van Smulweb.

Foto van Smulweb.

Chipotle: rokerig, zoet en pittig (en dé smaakmaker uit de Mexicaanse keuken) Ik kende deze saus niet, totdat ik het nieuwe kookboek van Laura's bakery :  " Borrelhapjes bakboek" zag. Aangezien we vanavond de kaarters krijgen , ben ik deze gaan maken... en ze zijn me toch lekker. Rest me af te wachten wat de gasten ervan vinden . De zoet-pittige smaak harmonieert geweldig.
De Chiptolesaus is bij vele Mexicaanse gerechten inzetbaar.

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneed het kippengehakt met het ei, peper en zout naar smaak , de gesnipperde bladpeterselie en het paneermeel goed door elkaar.

Maak balletjes van circa 17 gram ter grootte van een walnoot. Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin.

Roer de abrikozenjam en de chipotlesaus door elkaar en voeg dat toe aan de balletjes. Laat de balletjes in dit mengel garen.



Tags, ,

Serveertip

In een afgesloten bakje 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.

Warm de balletjes even op in de saus als ze uit de koelkast komen, dan zien ze er nog mooier uit.

Bron

Laura's bakery eigen tekst en foto's



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top