BLOEMKOOLROOMSOEP MET SPEK

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2019
  • BLOEMKOOLROOMSOEP MET SPEK

    BLOEMKOOLROOMSOEP MET SPEK

    BLOEMKOOLROOMSOEP MET SPEK

Zullen nog eens een makkelijk, maar o zo lekker soepje klaarmaken? Ga vandaag voor deze bloemkoolroomsoep met spek. Niks moeilijk aan, dus klaar in een handomdraai.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
900 g bloemkoolroosjes
2 kleine sjalotjes
2 soeplepels Solo Vloeibaar ( margarine)
1.25 liter melk
muskaatnoot
piment poeder
20 cl Solo Crèmefine Licht (room)
6 dunne sneetjes pancetta of bacon
6 takjes kervel
zout
versgemalen peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil de sjalotjes, hak ze fijn en laat ze fruiten in een kookpot met Solo Vloeibaar en een snuifje zout.
-Giet er dan de melk op en breng aan de kook.
-Doe de bloemkoolroosjes erbij, zet het vuur laag en laat ze licht sputterend sudderen gedurende 25 tot 30 minuten, tot ze goed gekookt zijn.
-Mix en breng op smaak met peper, muskaatnoot, piment poeder en Solo Crèmefine Licht.
-Op het moment van het opdienen leg je de sneetjes pancetta of bacon op een taartschotel en laat ze ongeveer 2 minuten roosteren onder de ovengrill, tot ze knapperig zijn.
-Ondertussen verwarm je de velouté op een zacht vuurtje en giet je hem in zes mooie koppen. Doe er een beetje peper van de molen bij, alsook de geroosterde plakjes pancetta, en versier met enkele toefjes verse kervel.

Bron

solo open kitchen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten