1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Filodeeg
  6. Loempiataart in filodeeg van Project Gezond.......

Loempiataart in filodeeg van Project Gezond.......

Door: Keukensloofje47

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-10-2019

Ingrediënten 4 personen


5 vellen filodeeg (125 gr)ontdooid volgens de beschrijving
400 gr kipfilet in blokjes
800 gr Oosterse wokgroenten
100 gr glasnoedels
2 teentjes knoflook gesnipperd
20 ml ketjap manis
20 ml sojasaus
2 eieren losgeklopt met peper, zout en chilipeper naar smaak
45 ml chilisaus


Verder heb je nodig


Springvorm, wok en spatel

Loempiataart in filodeeg van Project Gezond.......
Loempiataart in filodeeg van Project Gezond.......
Loempiataart in filodeeg van Project Gezond.......
Loempiataart in filodeeg van Project Gezond.......
Loempiataart in filodeeg van Project Gezond.......

Ingrediënten

Ingrediënten
Loempiataart in filodeeg van Project Gezond.......

Kipblokjes in de marinade

Kipblokjes in de marinade
Loempiataart in filodeeg van Project Gezond.......

Bruin bakken.

Bruin bakken.
Loempiataart in filodeeg van Project Gezond.......

Wok groente knapperig bakken

Wok groente knapperig bakken
Vorm met deeg bekleed en alles erin
Vorm met deeg bekleed en alles erin
Toegedekt en kan de oven in.
Toegedekt en kan de oven in.

Omdat  ik deze taart voor 2 personen heb gemaakt , heb ik het gerecht qua hoeveelheden gehalveerd en een ovenschotel gebruikt .
Hoewel ik best een loempiaatje lust zo af en toe was deze taart toch ook echt een feestje op ons bord .  Niet moeilijk om te maken en heel smaakvol. Ik heb van de groente geproefd en enkele kruiden naar mijn smaak nog  toegevoegd. Bovendien heb ik zo'n 10 minuten voordat de baktijd verstreken was ter decoratie er nog wat sesamzaadjes over gestrooid.
https://www.projectgezond.nl/loempiataart/

Het filodeeg om de taart af te dekken mag best  wat "rommelig"ogen.   
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Marineer de kipblokjes een half uurtje in de soja en ketjap met een snufje peper en zout en het gesnipperd teentje knoflook.
Kook de glasnoodles volgens de verpakking, spoel ze koud en snij ze wat kleiner. Laat goed uitlekken.

Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de wok en bak de gemarineerde kipblokjes op hoog vuur bruin . Haal ze uit de pan en zet ze even apart.

Bak de wok groente met het tweede gesnipperde knoflookteentje in dezelfde pan lekker knapperig. Voeg dan de kip en de noodles toe en roer alles goed door elkaar.

Vet de vorm in en leg op de bodem een vel filodeeg. Kwast dun in met olie. Neem de andere vellen voor de randen en zorg voor een overlapping , zodat als de vulling erin zit je alles kunt afdekken.
Stort de loempiavulling in de vorm giet het losgeklopt ei erop en dek het geheel toe met de overhangende deegvellen.
Kwast lichtjes in .
Bak de taart goudbruin in een voorverwarmde oven van 175 graden voor ongeveer 35 minuten.

Per persoon 452 Kcal

Tags, ,

Serveertip

Serveer de taart met wat chilisaus en of ketjap.

Bron

De site van Project Gezond, eigen tekst en foto's en kleine aanpassing



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top