Gourmetrecept kabeljauw met een krokant citroen-dille-knoflookkorstje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-10-2019
  • Gourmetrecept kabeljauw met een krokant citroen-dille-knoflookkorstje

    Gourmetrecept kabeljauw met een krokant citroen-dille-knoflookkorstje

    Gourmetrecept kabeljauw met een krokant citroen-dille-knoflookkorstje

Dit heerlijke recept voor kabeljauw met een krokant korstje is perfect om te maken tijdens het gourmetten. Je maakt van tevoren een botermengsel marinade. De kabeljauw bak je tijdens het gourmetten op de plaat waarna je de botermarinade toevoegt en de kabeljauw in het pannetje onder de grill zet voor een krokant korstje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g boter, op kamertemperatuur
25 g peterselie
25 g dille
30 g panko (Japans broodkruim)
1 teentje knoflook, gepeld
½ citroen, geraspte schil
versgemalen zwarte peper en zout
8 mootjes kabeljauw à 40 g
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kleine keukenmachine of staafmixer met bakje, bakpapier, gourmetset, snijplank, mes

Bereidingswijze

1. Meng in de keuken boter, peterselie, dille, panko, knoflook, citroenrasp, peper en zout in de keukenmachine of met de staafmixer tot een glad mengsel.
2. Smeer het botermengsel uit op een stuk bakpapier tot een laag van circa 3 millimeter dikte en laat opstijven in de koelkast.
3. Snijd botermengsel in 8 stukjes die mooi op kabeljauwmootjes passen, leg ze op kabeljauw en zet tot gebruik in de koelkast.
4. Verhit aan tafel per kabeljauwmootje een gourmetpannetje met een drupje olijfolie.
5. Bak kabeljauw met de schone kant naar beneden circa 5 minuten op de plaat tot de vis iets is aangebakken.
6. Zet het pannetje circa 5 minuten onder de grill om verder te garen en het korstje te laten kleuren.

Bron

Recept uit Gourmetpret met Danny

Serveertip

Lekker met bleekselderij-appelsalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten