1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. Gourmetrecept zalm met wittewijnsaus

Gourmetrecept zalm met wittewijnsaus

Door: Smulweb

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-10-2019

Ingrediënten 4 personen


100 ml witte wijn
100 ml visbouillon, van een blokje
200 ml kookroom
160 g zalm, zonder vel
peper en zout, naar smaak
4 tl boter
4 takjes dille


Verder heb je nodig


Sauspan, snijplank, mes, sauslepel, gourmetset, theelepel

Zalm met wittewijnsaus
Zalm met wittewijnsaus

Maak je gourmetavond extra feestelijk met dit recept voor zalm met wittewijnsaus. De saus bereid je alvast van tevoren. Tijdens het gourmetten stoof je de zalm gaar in de saus in een gourmetpannetje. Deze combinatie is echt super lekker en ook nog eens makkelijk voor te bereiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng in de keuken in een klein pannetje witte wijn, visbouillon en room aan de kook en laat de vloeistof tot de helft inkoken.
2. Laat de saus afkoelen.
3. Snijd zalm in plakjes van ½ centimeter dik en zet tot gebruik in de koelkast.
4. Schep aan tafel per portie een lepel saus in een gourmetpannetje.
5. Leg het pannetje vol met plakjes zalm.
6. Bestrooi met een beetje peper en zout.
7. Schep er 1 theelepel boter op.
8. Verwarm het pannetje circa 3 minuten op de bakplaat, tot de saus begint te borrelen.
9. Zet het pannetje daarna nog 2 minuten onder de grill.
10. Garneer met een takje dille.

Tags, , ,

Bron

Recept uit Gourmetpret met Danny



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top