Gourmetrecept sticky fingers chicken wings

  • Aziatisch, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-10-2019
  • Gourmetrecept sticky fingers chicken wings

    Gourmetrecept sticky fingers chicken wings

    Gourmetrecept sticky fingers chicken wings

Hmm! Chickenwings zijn altijd lekker en je kunt ze natuurlijk ook heel goed bereiden tijdens het gourmetten. Zorg wel dat de kippenvleugeltjes al gegaard zijn, dan hoef je ze tijdens het gourmetten alleen nog maar op te warmen. Deze Aziatische variant zijn sticky dankzij de marinade van honing, hoisinsaus en zoete sojasaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 kippenvleugeltjes
5 el honing
3 el hoisinsaus
1 el mosterd
¼ tl chilivlokken
4 el zoete sojasaus
bosui, in ringetjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
gourmetset, pan, snijplank, mes

Bereidingswijze

1. Doe in de keuken kippenvleugeltjes in een kleine pan.
2. Voeg honing, hoisinsaus, mosterd, chilivlokken en zoete sojasaus toe.
3. Breng op matig vuur met deksel erop aan de kook. Roer regelmatig rustig door.
4. Zet het vuur laag en laat circa 20 minuten zachtjes pruttelen.
5. Neem deksel van de pan en laat verder inkoken tot de saus plakt. Roer regelmatig door.
6. Laat kippenvleugeltjes als ze gaar zijn in de saus afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.
7. Warm aan tafel de vleugeltjes op in de pannetjes, met wat extra aanhangende saus. Zet ze eventueel onder de grillplaat om wat krokant te worden.
8. Bestrooi met ringetjes bosui.

Bron

Recept uit Gourmetpret met Danny

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten