1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gehakt
  6. Rijst spitskoolpannetje met gehakt champignons en prei

Rijst spitskoolpannetje met gehakt champignons en prei

Door: pwiggers

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-10-2019

Ingrediënten 4 personen


175 gram basmatirijst
2 kruidenbouillontabletten
300 gram rundergehakt
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel tomatenpuree
Peper, zout, wat nootmuskaat
1 eetlepel paprikapoeder mild
1 middelgrote (rode) ui, gepeld en gesnipperd
1 prei, wit en lichtgroen, in smalle ringen
300 gram gesneden spitskool
100 gram champignons in plakjes
2 ontvelde tomaten, zonder zaadjes, in kleine stukjes gesneden
1 dl kruidenbouillon of groentebouillon van tablet.


Verder heb je nodig


Hapjespan of wok

Rijst spitskoolpannetje met gehakt champignons en prei
Rijst spitskoolpannetje met gehakt champignons en prei

Een heerlijk rijstgerecht, eenvouding en ongecompliceerd, met veel groenten. Als je een keer snel klaar wilt zijn.
Ook lekker met een restant koude rijst.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met de bouillontabletten.
Verhit de olie in een hapjespan of wok.
Bak hierin de uisnippers glazig. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul en lichtbruin. Bak de tomatenpuree plm. 2 minuten al omscheppend mee.
Maak het gehakt op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
Voeg de prei, spitskool, tomaten en champignons toe en bak deze ook een paar minuten mee.
Voeg de bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat de groenten in een plm. 5 minuten beetgaar stoven zonder deksel op de pan.
Het vocht moet nu bijna verdwenen zijn.
Roer de gare rijst door de groenten/gehaktmassa.
Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker met een tomatensalade



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top