1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Romige paprikakip

Romige paprikakip

Door: marcdepester

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-10-2019

Ingrediënten 4 personen


Kipfilets 4
knoflook 2 teentjes
rode paprika 1
sjalot 1
peterselie (gehakt 2 el
roomkaas 200 g
paprikapoeder 1 kl
cayennepeper 1 kl
uienpoeder 1 kl
kippenbouillon 200 ml
boter
olijfolie 3 el
peper
zout


Romige paprikakip
Romige paprikakip

Een overheerlijke ovenschotel met kip en paprika. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Snipper de sjalot en de knoflook fijn. Snij de paprika in blokjes.
2 Meng het paprikapoeder met de cayennepeper, het uienpoeder, peper en zout. Wrijf de kipfilets in met deze mengeling.
3 Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een ovenbestendige stoofpan en bak de kip aan alle kanten goudbruin. Haal ze even uit de pan.
4 Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de overgebleven eetlepel olijfolie in de pan, voeg de sjalot, de knoflook en de blokjes paprika toe en roerbak tot alles glazig gestoofd is. Voeg de roomkaas en de kippenbouillon toe en roer goed.
5 Leg de kip er weer bij, dek de pan af en zet 20 minuten in de oven. Strooi er net voor het serveren de gehakte peterselie over.

Tags

Bron

Libelle



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top