1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kervelsoep uit Vlaanderen

Kervelsoep uit Vlaanderen

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-10-2019

Ingrediënten 4 personen


150 g aardappelen, geschild en in stukken
1 bussel kervel, grof gehakt, stengels en blaadjes gescheiden
200 g prei, in ringen
150 g groene selder, in boogjes
150 g uien, in ringen
30 g bloem
1½ l groentebouillon
40 g boter
1 takje peterselie
4 takjes tijm
1 laurierblaadje
peper en zout



Kervelsoep uit Vlaanderen
Kervelsoep uit Vlaanderen

Een supergezonde soep, boordevol groene groenten, en afgewerkt met delicate kervel. Ook erg lekker met balletjes, of geserveerd met geraspte kaas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Stoof de stengels van de kervel met de aardappelen, de prei, de groene selder en de uien in de boter. Roerbak 5 minuten en strooi de bloem over de groenten.
-Voeg de bouillon al roerend toe.
-Knoop de takjes tijm, de peterselie en het blaadje laurier met keukentouw tot een kruidentuiltje en hang in de soep. Breng aan de kook en laat de soep 20 minuten sudderen.
-Verwijder het kruidentuiltje.
-Pureer de groenten met een staafmixer en kruid af met peper en zout.
-Voeg de blaadjes van de kervel toe en breng opnieuw aan de kook.
- Mix nog eens kort en laat de soep nog 2 minuutjes sudderen.
-Verdeel de soep over borden en serveer goed heet.

Bron

15G



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top