1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkenshaas
  6. Varkenshaas medaillons met katenspek en paddenstoelenragout.....

Varkenshaas medaillons met katenspek en paddenstoelenragout.....

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-2019

Ingrediënten 2 personen


MEDAILLONS
1 varkenshaas op kamertemperatuur in medaillons gesneden ( 200 gram)
enkele plakjes katenspek
peper naar smaak

PADDENSTOELENRAGOUT

1 bouillonblokje paddenstoelenbouillon opgelost in 500 ml heet water
50 gr bloem
50 gr roomboter
2 kleine teentjes knoflook gesnipperd
2 sjalotten gesnipperd
400 gr paddenstoelen assorti schoon in plakjes en stukjes( oesterzwam, kastanje en witte champignons )
1 el olie om de paddenstoelen te bakken
1 tl gedroogde tijm
peper en zout naar smaak
wat gesnipperde bieslook, peterselie of ringetjes bosui ter garnering.


ovenfriet


Verder heb je nodig


Ovenbakplaat en keukenpapier steelpan, koekenpan

Varkenshaas medaillons met katenspek en paddenstoelenragout.....
Varkenshaas medaillons met katenspek en paddenstoelenragout.....
Varkenshaas medaillons met katenspek en paddenstoelenragout.....
Varkenshaas medaillons met katenspek en paddenstoelenragout.....
Varkenshaas medaillons met katenspek en paddenstoelenragout.....
Varkenshaas medaillons met katenspek en paddenstoelenragout.....
Varkenshaas medaillons met katenspek en paddenstoelenragout.....
Varkenshaas medaillons met katenspek en paddenstoelenragout.....
Varkenshaas medaillons met katenspek en paddenstoelenragout.....
Varkenshaas medaillons met katenspek en paddenstoelenragout.....
Varkenshaas medaillons met katenspek en paddenstoelenragout.....
Varkenshaas medaillons met katenspek en paddenstoelenragout.....

In de koelkast lagen nog een aantal plakjes katenspek, die overgebleven waren van https://www.smulweb.nl/recepten/1474375/Zuurkoolovenschoteltje-met-ham-en-katenspek-project-gezond dit gerecht. Ik vond het tijd om deze te gaan verwerken en kwam zo tot medaillons van varkenshaas te omwikkelen met katenspek.
Goed voor te bereiden en dan slechts enkele minuutjes per kant even bruinen. Ze zijn zo lekker met alleen een snufje peper, want door het katenspek is er ruimvoldoende smaak.
Daarbij bedacht ik een paddenstoelenragout. Ik had nog 100 gram blanke champignons, 150 gram kastanje champignons en kocht er nog een bakje van 150 gram oesterzwammen bij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

PADDENSTOELENRAGOUT

Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen gaar.
Laat in een steelpan de roomboter smelten en fruit de gesnipperde ui en knoflook en de tijm in enkele minuten zacht.

Voeg de bloem toe en laat dit onder goed roeren even bakken. Voeg dan steeds een deel bouillon toe onder voortdurend roeren zodat een homogene roux ontstaat.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de paddenstoelen toe.
Laat dit geheel 2 minuutjes zachtjes pruttelen.

Deze hoeveelheid is voldoende voor 4 personen.

MEDAILLONS

Snij dikke plakken van de varkenshaas van 1-2 cm.
Plet ze met het koksmes.
Vouw een plakje katenspek dubbel en werk het rondom de medaillons. Zet even vast met een prikker.

Bak de medaillons in roomboter enkele minuten aan elke kant bruin en rosé van binnen.


Ondertussen staan je ovenfrieten al in de oven te garen volgens de beschrijvingswijze op de verpakking.
Serveer de medaillons met de paddenstoelenragout en de patatjes.
Eventueel met een kleine salade .

Tags, , ,

Serveertip

De paddenstoelenragout kan ook als vegetarisch voorgerechtje in pasteibakjes geserveerd worden.
De hoeveelheid is dan zeker voldoende voor 6 personen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top