Hammousse amuse

  • Nederlands, Amuse
  • 10-20 min.
  • Hammousse  amuse

    Hammousse amuse

    Hammousse amuse

heerlijke luchtige amuse

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten 4 personen


1/2 komkommer
2 eetlepels suiker
5 eetlepels wittewijnazijn
100 g achterham
1 bakje zuivelspread bieslook light (150 g)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer of in de Keukenmachine

Bereidingswijze

Bereidingswijze
Schaaf met een kaasschaaf lange dunne repen van de komkommer. Bestrooi de repen met 2 tl zout en laat in een zeef 30 min. uitlekken. Los de suiker op laag vuur op in de azijn en laat afkoelen. Spoel de komkommer af, knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit en schep door de azijn. Snijd de plakjes achterham in reepjes. Houd enkele reepjes achter voor garnering. Pureer de rest van de ham samen met de zuivelspread met de staafmixer of in de Keukenmachine en breng op smaak met peper. Schep met een ijsbolletjestang of 2 natte lepels een bolletje hammousse in een glas en leg de komkommer erop. Garneer met de rest van de ham. Lekker met knapperig stokbrood

Bron

weet het niet meer

Serveertip

Lekker met knapperig stokbrood

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

repas avatar
repas

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten