Garnalen in zoetzure saus met rijst

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-2019
  • Garnalen in zoetzure saus met rijst

    Garnalen in zoetzure saus met rijst

    Garnalen in zoetzure saus met rijst

  • Garnalen in zoetzure saus met rijst

    Garnalen in zoetzure saus met rijst

    Garnalen in zoetzure saus met rijst

een heerlijk gerecht met garnalen en veel groente in zoetzure saus.
Je eet je vingers erbij op.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram grote garnalen schoongemaakt.
2 tenen knoflook
1 grote ui
1 rode en 1 groene paprika
1 komkommer
50 gram taugé
4 lente uitjes
4 el ketchup
1 el sojasaus
1 el azijn
1 el sambal,laat dit weg als er kinderen mee eten of verminder naar smaak als je niet van pittig houd.
1 el donkere basterdsuiker
scheutje olie om in te bakken
peper en zout.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 254,32 kcal
Koolhydraten 15,89 g
Eiwitten 24,35 g
Vetten 9,33 g

Bereidingswijze

Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven
Snipper de ui en knoflook
Snijd de paprika in blokjes en de komkommer in kwarten.

Verhit een scheutje olie in de hapjespan.
Doe de knoflook en ui in de pan en bak tot het glazig ziet
Voeg de paprika toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de sambal, ketchup, azijn, basterdsuiker en de sojasaus erbij in de pan en roer alles goed door elkaar.
Voeg de komkommer en de taugé erdoor en laat een paar minuten pruttelen.

Verhit een beetje olie in een andere koekenpan.
Dep de garnalen droog en bestrooi met peper en zout, bak ze tot ze roze zijn.

Snijd de lente ui in ringetjes.

Schep de garnalen bij de zoetzure saus en roer door elkaar.
Bestrooi met de lente ui.

Serveer met de rijst.

Serveertip

Je kunt het ook met pasta eten of de garnalen vervangen door kip reepjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten