
1 pak diepvries bladerdeeg
Fruit naar keuze:
- 2 appels
- 250 gr bosbessen
- 250 gr rood fruit
- 2 peren
1 el (appel)stroop
1 ei
Poedersuiker
Bakplaat, bakpapier, kwastje, snijplank, mes, kom
Deze bladerdeegpakketjes kun je vullen met allerlei fruitsoorten zoals appels, bosbessen, rood fruit of peren. Geef deze vrolijke gebakjes mee naar school voor het ontbijt met Kerst of Pasen, want hier steel je de show mee! Naast dat de bladerdeegpakketjes er lekker uit zien, smaken ze ook nog eens heerlijk.
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien
3. Afhankelijk welk fruit je gebruikt: snij de appels/peren in blokjes
4. Meng het fruit met 1 el appelstroop
5. Pak een bladerdeegplakje en vouw deze dubbel. Kerf aan de ene kant drie inkepingen in het bladerdeeg.
6. Verdeel een eetlepel fruit over de andere kant van het bladerdeeg en houd wat ruimte over aan de zijkant.
7. Vouw het bladerdeeg dubbel met de gekerfde kant naar boven. Druk de zijkanten goed aan, eventueel met een vork, zodat de inhoud niet uit het bladerdeegpakketje kan lopen.
8. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bladerdeegpakketjes hierop.
9. Klop een eitje los en bestrijk de bladerdeegpakketjes hiermee.
10. Bak de bladerdeegpakketjes in 15 minuten af op 200 graden.