1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gehaktballen

Gehaktballen

Door: dionsweere

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2019

Ingrediënten 4 personen


Gehaktballen
1 kilo gehakt
1 eetlepel paprika poeder
1 eetlepel zwarte peper
1,5 eetlepel komijnpoeder
2 teentjes knoflook
4 eieren
6 eetlepels paneermeel
Zout

Voor de saus:
3 middelgrote uien fijn gehakt
Flinke scheut ketjap
3 eetlepel Donkere basterdsuiker
200 ml water
3 eetlepels meel


Verder heb je nodig


Braadpan, mengkom, mes


Het recept 1 maal geprobeerd. De pan was binnen no time leeg en blije gezichten alom.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng alles goed door het gehakt heen. Maak daarna mooie gehaktballen even groot als een stuiterbal ongeveer. Bak de in zonnebloemolie. Goed blijven draaien totdat ze helemaal gaar zijn. Daarna haal je ze eruit en leg je ze even in een bak.
Bak de uien glazig, doe daarna de ketjap erbij. Goed blijven roeren daarna doe je het water en de suiker erbij. Maak van het meel een mooi egaal papje en meng dit door de pan heen. Als het een mooie stevige structuur heeft, gooi je de gehaktballen terug en laat je ze even meekoken voor nog ongeveer 10 tot 15 minuten.

Tags

Serveertip

Je kan kleine of normale gehaktballen maken

Bron

Internet



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dionsweere
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top