1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Schorseneren roomsoep

Schorseneren roomsoep

Door: marcdepester

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg schorseneer
citroensap
2 uien, fijngesneden
1 el olijfolie
2 aardappelen, geschild en in blokjes
1½ l kippenbouillon
100 ml room
peper en zout
1 bosje kervelblaadje


Schorseneren roomsoep
Schorseneren roomsoep

Schorseneren zijn ideaal om soep van te maken! Test het zelf in dit heerlijk romig soepje, verfijnd afgewerkt met kervel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maak de schorseneren schoon. Borstel de aarde eraf, schil ze met een dunschiller, snij ze in stukken en leg ze vervolgens in citroenwater zodat ze niet verkleuren.
-Stoof de ui glazig in een beetje olijfolie.
-Doe er de aardappelen en de schorseneren bij. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook.
-Laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
-Pureer de soep met een staafmixer.
-Doe er de room bij en breng op smaak met peper en zout.
-Werk de soep af met enkele verse kervelblaadjes.

Tags

Bron

15 G



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top