1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Wereldkeuken
  5. Zalm
  6. Macarons met gerookte zalm

Macarons met gerookte zalm

Door: inlihaka

  • Wereld, Amuse
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-10-2019

Ingrediënten 4 personen



75 g amandelschaafsel
75g poedersuiker
2 middelgrote eieren
½ tube Dr. Oetker rode kleurstofstift

Voor de vulling:
115 g gerookte zalm
140 g Boursin kaas, op kamertemperatuur
2 el citroensap
Zwarte peper naar smaak

Voor de afwerking:
Verse dille
Verse bieslook


Verder heb je nodig


Bakpapier
spuitzak
staafmixer

Macarons met gerookte zalm
Macarons met gerookte zalm
Macarons met gerookte zalm
Macarons met gerookte zalm

Amuse van Karin

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Teken 20 rondjes van 3 cm doorsnede met een zwarte stift op 1 stuk bakpapier. Leg het bakpapier met de getekende kant naar onderen. De rondjes zijn dan nog zichtbaar, maar het beslag komt niet in aanraking met de stift.
Doe het amandelschaafsel in de keukenmachine en maal tot fijn poeder. Voeg ondertussen in 3 delen de poedersuiker toe. Splits de eieren. Weeg 27 g eiwit af en doe de eiwitten in twee vetvrije kommen. Meng de kleurstof met 1 deel van het eiwit, roer goed en voeg het gekleurde eiwit ongeslagen aan het amandelmeel toe. Meng tot je een dik beslag hebt.

Voeg 1/3 van het schuim toe aan het amandelbeslag en meng tot een geheel. Spatel de rest van het eiwitschuim er luchtig door tot je een licht €taai' beslag hebt dat aan je spatel blijft hangen.

Doe het beslag in de spuitzak met gladde spuitmond. Spuit 20 rondjes van 3 cm doorsnee op het bakpapier beklede bakplaten. Tik de bakplaten voorzichtig op het werkblad, zodat de grotere luchtbellen uit het beslag kunnen ontsnappen. Laat de ongebakken macarons minimaal 45 min. onafgedekt op het werkblad staan, zodat het beslag een dun €huidje' krijgt.
Verwarm de oven voor op 150 °C (bij voorkeur onder- en bovenwarmte in plaats van hetelucht). Bak de macarons in ca. 20 min. krokant en gaar in de oven. Zet na 10 min. bakken de ovendeur 5 sec. open. Hiermee haal je de grootste hitte en vocht weg en voorkom je dat de suikers gaan karamelliseren. Na 5 min. herhaal je het openen van de oven nog een keer. Neem de macarons na de totale baktijd van 20 min. uit de oven en laat afkoelen.

Maak nu de vulling: doe de gerookte zalm, Boursin en citroensap in de blender en mix tot een homogene massa. Kruid naar smaak met peper en voeg eventueel nog wat fijngehakte bieslook en dille toe.
Schep de vulling in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit een mooi roosje vulling op de onderste macaronhelft. Druk er de bovenste macaronhelft op. Werk af met fijngehakte bieslook en dille.

Tags, , ,

Bron

Hap en tap



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top