1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Gegratineerde pasta bolognese

Gegratineerde pasta bolognese

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2019

Ingrediënten 4 personen


500 g gehakt
1 ui
1 teentje knoflook
50 g geraspte parmezaan
100 g geraspte mozzarella
450 g spinazie (diepvries)
800 g tomatenblokjes (blik)
500 g penne (rigate)
2 el worcestersaus
1 blokje runderbouillon
2 el suiker
1 el gedroogd basilicum
1 el gedroogde oregano
1 tl chilivlokken
olie


Gegratineerde pasta bolognese
Gegratineerde pasta bolognese

Een ovenvariant op de klassieke spaghetti bolognese.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in olie. Voeg beetje bij beetje het gehakt toe en bak het rul.
2 Voeg het basilicum, de oregano, chilivlokken, het bouillonblokje, worcestershiresaus en suiker toe. Doe er vervolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree, 100 ml water en de diepvriesspinazie bij. Laat op een zacht vuurtje 30 minuten sudderen, roer regelmatig om.
3 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de penne beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.
4 Meng de penne met de saus en doe de pasta in een ingevette ovenschaal. Strooi er beide kaassoorten over en zet 25 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten en mooi goudbruin is. Serveer met wat stokbrood en eventueel nog wat verse kruiden.

Tags

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top