
3 sneden bruin brood
1 zoete aardappel
150 g wortelen
1 raap
60 g groene linzen
100 g kastanjes (gekookt, uit blik)
30 g pecannoten
50 g zonnebloempitten
4 el pesto
50 g belegen kaas (geraspt)
2 el boter
100 ml melk
peper
zout
Vegetarische herfstrumble, lekker met een stukje vlees of vis
1 Laat de linzen weken volgens de aanwijzingen op de verpakking, en daarna goed uitlekken.
2 Hak de kastanjes. Meng ze met de linzen. Verwarm de oven op 200° C.
3 Maak de groenten schoon. Snij ze in plakjes en meng ze met de linzen. Kruid met peper en zout. Doe ze in een beboterde ovenschaal. Overgiet met de melk en verdeel er de boter over. Dek af en zet 30 minuten in de oven.
4 Rooster en verkruimel het brood voor de crumble. Hak de zonnebloempitten en noten. Rasp de kaas. Meng alles door elkaar.
5 Haal de groenten uit de oven en verdeel er de pesto over. Bestrooi met de crumble en laat kleuren onder de grill.
Libelle