1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis van peren en kastanjeroomijs

Clafoutis van peren en kastanjeroomijs

Door: marcdepester

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-2019

Ingrediënten 4 personen


3 peren (doyenné of conference)
200 g kastanjes
4 eieren (voor het beslag)
1/2 l melk
1,8 dl melk (voor het beslag)
1/2 l room
10 eidooiers
2 tl perenlikeur (Poire Williams)
100 g boter
125 g suiker
1 vanillestokje
4 el suiker
200 g fondantchocolade
2 tl bloem
1 el maïszetmeel


Verder heb je nodig


Ijsmachine

Clafoutis van peren en kastanjeroomijs
Clafoutis van peren en kastanjeroomijs

Apart maar erg lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Klop 2 eieren en suiker tot een luchtige massa voor het eerste beslag. Voeg de bloem toe, daarna de melk en de perenlikeur. Meng alles tot een homogene massa.
2 Smelt de boter en de chocolade apart. Klop nog 2 eieren en de suiker op tot een luchtige crème voor het tweede beslag. Voeg de bloem en het maïszetmeel toe, en daarna de gesmolten boter. Meng er als laatste de gesmolten chocolade door.
3 Spatel beslag 1 en 2 voorzichtig door elkaar.
4 Laat 1/2 l melk en 1/2 l room samen met de kastanjes en het vanillestokje goed doorkoken.
Mix kort. Klop de suiker met de eierdooiers tot een luchtige crème en voeg geleidelijk aan het kastanjemengsel toe. Warm opnieuw op en roer met een houten lepel op een zacht vuurtje tot alles bindt. Giet door een zeef en laat afkoelen. Laat tot roomijs draaien in de ijsmachine.
5 Schil de peren en lepel er met een parisienneboortje 40 bolletjes uit. Verdeel die over 4 ovenvaste kommetjes. Schep er het clafoutisbeslag over. Bak ±10 minuten in een
voorverwarmde oven van 180° C.
6 Serveer met het kastanjeroomijs.

Tags

Bron

Libelle



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top