1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappel- bloemkoolpuree.

Aardappel- bloemkoolpuree.

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-10-2019

Ingrediënten 2 personen


300 gram bloemkool in roosjes
300 gr kruimige aardappelen in kleine stukken gesneden
1/2 groente bouillonblokje met minder zout
Peper naar smaak
scheutje kookroom
klein klontje roomboter
snufje nootmuskaat


Verder heb je nodig


Dunschiller, snijplank, mes pan en pureestamper

Aardappel- bloemkoolpuree.
Aardappel- bloemkoolpuree.
Aardappel- bloemkoolpuree.
Aardappel- bloemkoolpuree.

In de koelkast lag nog ruim 300 gram aan bloemkool. Daardoor kwam ik op het idee om een aardappelbloemkoolpuree te maken. Lekker nog wat extra groente bij de Franse runderstoof. En meteen een restverwerking. Toch ook weer fijn. Het resultaat was een zachte puree met een lichte bloemkoolsmaak.

Lekker met https://www.smulweb.nl/recepten/1474303/Franse-runderstoof-met-groenteen-aardappel-bloemkoolpuree







 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de bloemkool samen met de aardappeltjes in het bouillonblokje gaar.
Giet af . Bewaar het kookvocht nog even.

Voeg de roomboter , peper en de kookroom toe en stamp tot een zachte homogene puree.

Tags, ,

Serveertip

Is je puree nog te dik voeg dan wat kookwater toe.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top