1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip

Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip

Door: wilmiewillemse

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-10-2019

Ingrediënten 4 personen


- 1 rol deeg voor (hartige) taart
- 200 gram cantharellen (of andere paddenstoelen)
- 1 st prei
- 175 gram gerookte kipfilet
- 3 eieren
- 250 gram crème fraiche
- 200 gram geraspte kaas (jong belegen of gruyère)
- 1 teentje knoflook
- enkele takjes tijm
- pezo
- olijfolie


Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip
Hartige herfsttaart met cantharellen, prei en kip

Heerlijk om met dit weer iets in de oven te maken en het is altijd weer een feest om een hartige taart te maken (en te eten). Nu de cantharellen volop te koop zijn hebben die mijn voorkeur maar natuurlijk kun je ook gewoon champignons of andere paddenstoelen gebruiken

TIP: Vergeet niet om de bodem eventjes voor te bakken terwijl je de andere ingrediënten bakt, dit voorkomt een natte bodem.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Maak de cantharellen goed schoon, spoel ze eventueel eventjes af onder stromend water. Laat ze goed op een schone theedoek of keukenpapier uitlekken.
- Snij ze in stukjes en bak ze in een beetje hete olie. Voeg eerst de gehakte knoflook en de takjes tijm toe. Daarna doe je de in ringetjes gesneden prei erbij en maak het geheel op smaak met peper en zout. Roerbak dit een paar minuutjes.
- Intussen verwarm je de oven (200 graden) en doe je het deeg in een ingevette ovenschaal (of taartvorm). Zet de bodem alvast even in de oven om licht voor te bakken.
- Dan doe je het paddenstoel/preimengsel op de bodem.
- Snij de kipfilet in kleine blokjes ( ½ cm) en verdeel deze over de taart en strooi de kaas erover.
- Meng 3 eieren met een bekertje (250 gram) crème fraiche en giet dit over het geheel.
- Garneer de taart met een paar achtergehouden cantharellen en een paar takjes tijm.
- Bak de taart 30 tot 40 minuten op 200 graden.

Tags, , , , , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top