1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kik­ker­erw­ten­stoof met ko­kos­melk, kur­ku­ma en spi­na­zie

Kik­ker­erw­ten­stoof met ko­kos­melk, kur­ku­ma en spi­na­zie

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-10-2019

Ingrediënten 4 personen


2 middelgrote uien
3 cm verse gember
3 el milde olijfolie
1 kg (biologische) kikkererwten
3 tenen knoflook
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
½ tl chilivlokken
800 ml kokosmelk
500 ml heet water
1 groentebouillontablet
400 g verse spinazie
10 g verse munt
200 g creamy kokos naturel



Kik­ker­erw­ten­stoof met ko­kos­melk, kur­ku­ma en spi­na­zie
Kik­ker­erw­ten­stoof met ko­kos­melk, kur­ku­ma en spi­na­zie

Alles in 1 pan = binnen 15 minuten op het fornuis.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Pel en snipper de uien.
-Schil de gember en snijd fijn.
-Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien de gember ca. 5min. op middelhoog vuur tot de ui begint te kleuren.
-Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken (bewaar het uitlekvocht, zie tip).
-Snijd de knoflooktenen fijn.
-Voeg de kikkererwten, knoflook, kurkuma, chili­ vlokken en eventueel zout toe aan de ui en gember. Bak op middelhoog vuur tot de kikkererwten goudbruin kleuren.
-Schep ¼ van het kikkererwtenmengsel uit de pan en houd apart.
-Schenk de kokos­ melk, het water en bouillontablet bij de rest van de kikkererwten.
-Breng aan de kook en duw met een houten lepel de kikkererwten een beetje stuk, zodat het zetmeel zijn bindende werking kan doen.
-Draai het vuur lager en laat de kikker­erwten 35 min. stoven zonder de deksel, zodat de stoof kan indikken. Dan zal het de dikte hebben van gebonden soep. Laat langer stoven voor een dikkere stoof.
-Meng de spinazie er in delen door en laat in 3 min. slinken.
-Proef de stoof en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd grof.
-Verdeel de stoof over kommen.
-Schep op elke kom een flinke schep kokos­ yoghurt. Verdeel de achtergehouden kikkererwten en de munt erover.

Serveertip

Tip:
Van het uitlekvocht van de kikkererwten kun je fantastische vegan meringues maken. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top