Curry van vis met groenten

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2019
  • Curry van vis met groenten

    Curry van vis met groenten

    Curry van vis met groenten

  • Curry van vis met groenten

    Curry van vis met groenten

    Curry van vis met groenten

Makkelijke en zeer lekkere curry van filetvis

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
40 cl kokosmelk
Zwarte peper
2 aubergines
1 afgestreken eetlepel blonde kandijsuiker
600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
2 eetlepels fish sauce
2 eetlepels gehakte koriander
1/2 koffielepel gemalen gember
1 teentje knoflook
3 eetlepels arachideolie
1/2 limoen, geperst
1 takje verse tijm
4 tomaten
1 ui
10 dl water
2 eetlepels zachte kerrie
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de tomaten bovenaan kruisvormig in. Dompel ze 1 min. in kokend water, hou ze dan even onder koud stromend water en pel ze. Snij ze in vier. Haal er de pitten uit en snij het vruchtvlees in grote blokjes.
-Doe de olie in een grote, diepe pan en voeg de gehakte ui toe, de in blokjes gesneden aubergines, het geperste knoflookteentje en de tomaten.
-Bak ze 10 min. op vrij hoog vuur onder voortdurend roeren.
-Doe er de kerrie en de gember bij, roer 1 min., voeg dan de kokosmelk en het water toe. Evenals de suiker, het limoensap en de fish sauce.
-Laat 5 min. op zacht vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
-Snij de vis in stukken en leg ze op de groenten. Dek af en laat 5 min. sudderen.
-Bestrooi met koriander en serveer heel warm met naanbrood en/of basmatirijst.

Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten