1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Ge­vul­de inkt­vis met hal­lou­mi in pit­ti­ge to­ma­ten-pa­pri­kasaus

Ge­vul­de inkt­vis met hal­lou­mi in pit­ti­ge to­ma­ten-pa­pri­kasaus

Door: marcdepester

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2019

Ingrediënten 4 personen


500 g diepvries pijlinktvistubes (diepvries)
2 tenen knoflook
295 g gegrilde rode paprika's in pot
1 el traditionele olijfolie
½ tl chilipeper
50 ml sherry fino
330 ml tomato frito (pakje)
1 tl gerookt paprikapoeder
225 g halloumi kaas
100 g garnalen (koelvers)
2 tl gemalen komijn
10 g verse platte peterselie
1 citroen


Verder heb je nodig


Keukenmachine
4 saté of cocktailprikkers

Ge­vul­de inkt­vis met hal­lou­mi in pit­ti­ge to­ma­ten-pa­pri­kasaus
Ge­vul­de inkt­vis met hal­lou­mi in pit­ti­ge to­ma­ten-pa­pri­kasaus

Visliefhebber? Zet deze mediterrane delicatesse eens op tafel. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Laat de inktvistubes ontdooien.
-Snijd de knoflook fijn.
-Laat de paprika uitlekken en snijd fijn.

-Verhit 1 el olie in een pan en fruit de chilipeper en de helft van de knoflook 30 sec.
-Voeg de sherry toe en laat 1 min. koken.
-Voeg de gesneden paprika, tomato frito, gerookte-paprikapoeder, peper en eventueel zout toe.
-Laat de saus 15 min. pruttelen op laag vuur. Roer af en toe.

Maak ondertussen de vulling :
-Maal de kaas, garnalen, komijn, de rest van de knoflook, 2/3 van de peterselie, peper en eventueel zout fijn in de keukenmachine.
-Vul de inktvistubes met het kaas-garnalenmengsel.
-Steek de opening dicht met een cocktailprikker.
-Leg de gevulde inktvis in de saus, doe de deksel op de pan en stoof in 25 min. gaar.
-Keer regelmatig.

-Verdeel de inktvis en de saus over 4 diepe borden. Garneer met de rest van de peterselie. Snijd de citroen in plakjes en serveer erbij.

Tags

Serveertip

Lekker met rijst of couscous

Bron

AH



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top