1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Europese keuken
  5. Geroosterde tomaten-groentensoep

Geroosterde tomaten-groentensoep

Door: marikag

  • Europees, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2019

Ingrediënten 4 personen


6 flinke trostomaten (ca 750 gr) in kwarten, groene stukje weggehaald), schil en zaadjes mogen blijven.
1 rode paprika, zaad+zaadlijsten verwijderd, in grove stukken
1 flinke ui, gepeld en in grove stukken
2 tenen knoflook, geplet, in schil laten
1/3 winterpeen, geschrapt, in grove stukken
1 rode peper (of meer, naar smaak)
Handvol verse basilicum, in repen
Olijfolie
Balsamicoazijncrème
1 groenten- en 1 kruidenbouillontablet
Zure room naar smaak

Verwarm oven tot 180 gr.
Vet grote braadslee in met olijfolie.
Tomaat, ui, paprika, wortel, peper(s) en knoflook erin.
Sprenkel er wat olijfolie en balsamico over. Hussel door elkaar en zet voor 3 kwartier in de oven..
Check af en toe of oven niet te hard gaat.
Hierna groenten in pan doen, de knoflook nog wel even uit z'n schilletje halen, en met staafmixer pureren. Hoeft niet helemaal glad, het is lekker dat er nog wat stukjes groenten in zitten.
Blokjes en ca 3/4 liter water toe voegen en aan de kook brengen.
Eventjes goed doorwarmen en dan in soepkommen doen. Basilicum en zure room erdoor roeren.


Verder heb je nodig


Oven
Staafmixer


Voor deze heerlijke soep heb ik diverse recepten gecombineerd en met succes!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

.

Tags



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marikag
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top