Ravioli met pompoen, walnoten en salie (veganistisch)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2019
  • Ravioli met pompoen, walnoten en salie (veganistisch)

    Ravioli met pompoen, walnoten en salie (veganistisch)

    Ravioli met pompoen, walnoten en salie (veganistisch)

  • Ravioli met pompoen, walnoten en salie (veganistisch)

    Ravioli met pompoen, walnoten en salie (veganistisch)

    Ravioli met pompoen, walnoten en salie (veganistisch)

Veganistisch betekend dat er geen dierlijke producten in het gerecht zitten. Een veganistisch hoofdgerecht maken kan een uitdaging zijn. Maar deze smeeuige pompoenravioli is lekker toeganlijk. Zelf de grote vleeseters zullen ervan smullen! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het pastadeeg:
250g bloem
100 ml water
snuf zout
20 ml olijfolie
extra bloem om te bestuiven

Voor de vulling
400 g blokjes pompoen
200 g geraspte mozzarella (of andere vegan kaas, verkrijgbaar bij o.a. Jumbo)
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde oregano
2 tl fijn gesneden salie
peper en zout

Voor de garnering
5 g verse salie
50 ml olijfolie (geschikt voor verhitting)
50 g geroosterde walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer, snijplank en mes, pastamachine

Bereidingswijze

1. Meng de ingrediënten voor het deeg met je vingers en kneed totdat het een glad deeg wordt. Plaats dit 30 minuten in de koelkast.
2. Haal vervolgens het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit met pastamachine of met de deegroller totdat het minder dan een millimeter dik is.
3. Steek uit nu rondjes uit het deeg met een ronde uitsteker met een diameter van ongeveer 8 cm.
4. Kook voor de vulling de pompoenblokjes in 10 min gaar. Giet af en meng met de vegan kaas en kruiden in een mengbeker.
5. Plaats bolletjes van de vulling op de rondjes pasta. Bestrijk de rondjes pasta met water en maak halve maandjes van de rondjes.
6. Kook de ravioli 2 minuten in kokend water.
7. Bak ondertussen de salie kort in de kokend hete olijfolie en rooster de walnoten zonder olie.
8. Giet de pasta af, hak de walnoten. Verdeel de ravioli over de bordjes en ganeer met de salie, de walnoten en eventueel wat olijfolie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten