1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Runderstoof met bier

Runderstoof met bier

Door: hjwe

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-10-2019

Ingrediënten 4 personen


750 g runderlappen in blokjes van 3-4 cm
300 ml azijn
3 kruidnagels
3 laurierblaadjes
100 g boter
2 flesjes donker bier
2 uien, in ringen of grof gesnipperd
1 eetlepel grove mosterd
3 plakken ontbijtkoek, verkruimeld
2 eetlepels appelstroop


Verder heb je nodig


Keukenpapier

Runderstoof met bier
Runderstoof met bier

Lekkere herfstmaaltijd

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Leg het vlees in de azijn met 300 ml water. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes, voeg toe aan de marinade en laat het vlees min 12 uur marineren in de koelkast.

Bereiden:
Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees hierin in enkele minuten rondom bruin. Giet het bier erover en voeg de laurierblaadjes met de kruidnagels toe.Verhit de rest van de boter en bak hierin de uien lichtbruin. Voeg de gebakken uien met de mosterd toe aan het vlees. Laat afgedekt circa 2 uur stoven op een lage stand. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Schep als het vlees zacht is de ontbijtkoek erdoor om de saus te binden. Roer goed tot een gladde saus ontstaat. Schep de appelstroop erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Tags

Serveertip

Lekker met friet en appelcompote.
Vervang de riblappen door sukadelappen en laat ze heel.

Bron

Magazine supermarkt Deen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hjwe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top