1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gekleurde Herfststamppot met rucola , rode biet en een twist.....

Gekleurde Herfststamppot met rucola , rode biet en een twist.....

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2019

Ingrediënten 4 personen


800 gram kruimige aardappels (geschild)
20 gram pijnboompitten
4 saucijzen
4 takjes rozemarijn
8 plakjes ontbijtspek
1 eetlepel olijfolie
250 gram gekookte bieten (geschild, grof geraspt)
2 eetlepels boter
100 milliliter warme melk
1 zak rucola (grof gehakt)


Verder heb je nodig


Pan, snijplank, mes, koekenpan

Gekleurde Herfststamppot met rucola , rode biet en een twist.....
Gekleurde Herfststamppot  met rucola , rode biet en een twist.....

Een heerlijke Hollandse stamppot met een verrassende twist van rode bietjes en rucola. Compleet gemaakt met saucijsjes , die omwikkeld worden met ontbijtspek en rozemarijn.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.

Leg op elk saucijsje een takje rozemarijn en omwikkel met 2 plakjes ontbijtspek. Verhit de olie in een koekenpan en braad de saucijsjes rondom goudbruin.

Voeg 2 eetlepels water toe, roer los en laat de worstjes nog circa 5 minuten garen op middelhoge stand. Verwarm intussen de bietjes.

Giet de aardappels af en stamp ze grof met de boter en melk. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de geraspte bietjes en rucola door de aardappelpuree en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer met de worstjes.

Tags, , ,

Bron

Proef het Zuiden



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top