1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Fluwelen soepje met schelvis en schelpjes

Fluwelen soepje met schelvis en schelpjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2019

Ingrediënten 4 personen


500 g schelvisfilet
500 g schelpjes (venus, kokkels€)
400 g zachtkokende aardappelen
200 g knolselder
150 g prei
1 ui
1 teentje knoflook
1,5 l groentebouillon
200 ml room
boter, peper en zout

afwerking
2 el fijngehakte peterselie
1 lente-ui in ringetjes gesneden


Fluwelen soepje met schelvis en schelpjes
Fluwelen soepje met schelvis en schelpjes

Feestelijke soep die bovendien erg lekker van smaak is   

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Soep :
-Maak de prei schoon en snijd in ringen.
-Schil de aardappelen en knolselder en snijd in blokjes.
-Snijd de ui en knoflook fijn, stoof ze glazig aan in boter.
-Voeg de prei, aardappel en knolselder toe en stoof kort mee.
-Overgiet met de bouillon, breng aan de kook en laat 15 minuten garen.
- Voeg de room toe en mix de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout.

schelvis :
-Stoom de schelvisfilets gaar in een stoommandje boven kokend water of in de stoomoven.

schelpjes :
-Spoel de schelpjes goed schoon in water.
-Roerbak ze in een scheutje olijfolie tot ze opengaan.
-Haal de schelpjes uit en zeef het kookvocht om onzuiverheden te verwijderen.

afwerking :
-Giet het gezeefde kookvocht van de schelpjes bij de soep voor extra smaak en warm de soep terug op.
-Trek de schelvisfilet in stukken en verdeel over de soepborden samen met de kokkels.
-Schep de soep erbij en bestrooi met peterselie en lente-ui.

Serveer met stokbrood.

Tags

Bron

Lekker van bij ons - Ilse d'hooge



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top