1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Knolseldersoep met waterkers en gerookt spek

Knolseldersoep met waterkers en gerookt spek

Door: marcdepester

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2019

Ingrediënten 4 personen


1 knolselder
8 plakjes gerookt spek (dun)
1 ui
1 bosje waterkers
100 ml room
1 l kippenbouillon
olijfolie
nootmuskaat
peper
zout


Knolseldersoep met waterkers en gerookt spek
Knolseldersoep met waterkers en  gerookt spek

Deze knolseldersoep moet je geproefd hebben Niets gezelliger dan met een kommetje soep? Deze knolseldersoep pimpen we graag met enkele krokante reepjes spek, maar ook met grijze garnalen is ze superlekker. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Bak het spek knapperig in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
2 Pel en snipper de ui. Maak de knolselder schoon en snij in blokjes. Verhit olijfolie in een pan en stoof er de ui en de knolselder in aan. Doe er de kippenbouillon bij tot de groenten onderstaan. Laat 20 minuten zacht pruttelen.
3 Spoel de waterkers en laat goed uitlekken.
4 Mix de soep en doe er waterkers en room bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
5 Serveer de soep met het gebakken spek.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top