Indo pulled chicken

  • Indonesisch, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-10-2019
  • Indo pulled chicken

    Indo pulled chicken

    Indo pulled chicken

Je kunt dit gerecht ook maken in een gewone stoofpan, de bereidingswijze is eigenlijk bijna hetzelfde.
Laat de pan op een zacht vuurtje staan voor minimaal 1 uur tot de kip uit elkaar valt, of tot je het kan pullen met 2 vorken.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
-700 tot 800 gram kip (kippendijen of kibkarbonades)
-2 uien
-2 tenen knoflook
-6 kruidnagels
-1 kaneelstoke of een mespunt kaneel
-vers geraspte nootmuskaat of een mespunt gemalen nootmuskaat
-mespunt koek of speculaaskruiden
-sambal oelek naar smaak
-een klein snufje (palm of kokosbloesem) suiker, rietsuiker kan ook
-4 laurierbladen
-75 ml ketjap manis
-75 ml water
-1 eetlepel groentebouillon poeder
-scheutje olie om in te bakken
-optioneel: 1 steranijs
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 290,49 kcal
Koolhydraten 14,09 g
Eiwitten 36,82 g
Vetten 9,29 g
Benodigdheden
Slowcooker

Bereidingswijze

zet alle ingrediënten klaar en begin met het snipperen van de uien en het raspen van de knoflook.
Snipper de uien grof en bewaar een stukje waar je de kruidnagels in kan drukken.
Leg ui en knoflook even apart.
Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de kip rondom bruin.
Leg de kip vervolgens in de slowcooker.
Fruit nu ui, knoflook en sambal aan.
Leg het kaneelstokje, laurierbladen en steranijs erbij in de koekenpan en schep deze even mee om.
Als de ui zacht is leg je het mengsel samen met de specerijen op de kip in de slowcooker.
Voeg de ketjap, het water en de bouillonpoeder aan de slowcooker en rasp er verse nootmuskaat overheen, voeg ook een snufje suiker en de koek en speculaaskruiden toe.
Schep de kip om zodat alles goed bedekt is met een laagje ketjap.
zet de slowcooker voor minimaal 4 uur op stand low of 2 uur op stand high.
de kip moet uit elkaar vallen tot je het kunt pullen met 2 vorken ( met mixer kan eventueel ook).



Bron

Eetspiratie

Serveertip

Serveer de pulled chicken in een broodje, wrap of panini.
Of eet het met rijst en boontjes, bimi (baby broccoli) of gewokte spinazie.
Een frisse komkommersalade of atjar past hier ook heel goed bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Sylvian68 avatar
Sylvian68 10-08-2021

lijkt mee heerlijk , ga ik zeker maken

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten