1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Indo pulled chicken

Indo pulled chicken

Door: miekemaria

  • Indonesisch, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-10-2019

Ingrediënten 5 personen


-700 tot 800 gram kip (kippendijen of kibkarbonades)
-2 uien
-2 tenen knoflook
-6 kruidnagels
-1 kaneelstoke of een mespunt kaneel
-vers geraspte nootmuskaat of een mespunt gemalen nootmuskaat
-mespunt koek of speculaaskruiden
-sambal oelek naar smaak
-een klein snufje (palm of kokosbloesem) suiker, rietsuiker kan ook
-4 laurierbladen
-75 ml ketjap manis
-75 ml water
-1 eetlepel groentebouillon poeder
-scheutje olie om in te bakken
-optioneel: 1 steranijs


Verder heb je nodig


Slowcooker

Indo pulled chicken
Indo pulled chicken

Je kunt dit gerecht ook maken in een gewone stoofpan, de bereidingswijze is eigenlijk bijna hetzelfde.
Laat de pan op een zacht vuurtje staan voor minimaal 1 uur tot de kip uit elkaar valt, of tot je het kan pullen met 2 vorken.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet alle ingrediënten klaar en begin met het snipperen van de uien en het raspen van de knoflook.
Snipper de uien grof en bewaar een stukje waar je de kruidnagels in kan drukken.
Leg ui en knoflook even apart.
Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de kip rondom bruin.
Leg de kip vervolgens in de slowcooker.
Fruit nu ui, knoflook en sambal aan.
Leg het kaneelstokje, laurierbladen en steranijs erbij in de koekenpan en schep deze even mee om.
Als de ui zacht is leg je het mengsel samen met de specerijen op de kip in de slowcooker.
Voeg de ketjap, het water en de bouillonpoeder aan de slowcooker en rasp er verse nootmuskaat overheen, voeg ook een snufje suiker en de koek en speculaaskruiden toe.
Schep de kip om zodat alles goed bedekt is met een laagje ketjap.
zet de slowcooker voor minimaal 4 uur op stand low of 2 uur op stand high.
de kip moet uit elkaar vallen tot je het kunt pullen met 2 vorken ( met mixer kan eventueel ook).



Tags,

Serveertip

Serveer de pulled chicken in een broodje, wrap of panini.
Of eet het met rijst en boontjes, bimi (baby broccoli) of gewokte spinazie.
Een frisse komkommersalade of atjar past hier ook heel goed bij.

Bron

Eetspiratie



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miekemaria
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top