foto:pinterest

Kreeftensoep shot"
500 ml. kreeftensoep uit blik,zak pot whatever ( visboer )
2 el. cognac
2 tl madeira
snuf cayenne peper
4 grote gamba,s , gekookt , gepeld staartje er nog aan voor de leuk
4 tl creme fraiche
garnalen kroketten::
4 garnalen kroketten , het liefst dus met grijze/hollandse garnalen , probeer pure daphne te krijgen ( diepvries ) niet goedkoop , maar super spul , hebben ze ook in het rond en klein, neem er dan 2 pp en zelfs in oven variant , maar alleen in hele grote supers , de kwekkeboom bevat roze garnalen maar wel bijna overal te krijgen.
3 el. belgische mayo
1 el. creme fraiche
1 el citroen sap uit flesje
bosje krul peterselie
bolletje krabsalade :
200 gr. krab , vers of uit blik ,
3 eetlepels mayonaise
1/2 limoen het sap
1/2 theelepel paprikapoeder
snuf vers gemalen zwarte peper en zout
1 kleine theelepel mosterd
snuf chilipoeder
snufje uienpoeder
snufje knoflookpoeder
2 el. wortel reepjes uit pot
gerookte rode zalm :
300 gr. rode zalm
3 eetlepels olijfolie extra vierge
1 el. mosterd
1el. vloeibare honing
2 eetlepels citroensap
1 dessertlepel gedroogde oregano
2 el, kappertjes
voor erbij :
per persoon 2/3 sneden dik geroosterd brood ( zelf snijden )
mini plukje salade met bv pijnboom pitjes en wat mais, dressing van de zalm kan prima erdoor , maak dan wat extra maken
Frituur of diepe wok met 4 cm olie
oven
grilpan
mengkommen
keukenpapier
grote borden
4 kleine gaasjes
4 blikjes van vis , ik heb voor de krab salade mooie blikjes van sardines gebruikt , die gele
Helaas bij ons in de stad nergens meer te bestellen , de gewone variant wel.
voor een lunch gerecht is het teveel werk om alles zelf te maken , daarom de simpele versie wat neerkomt op de qualiteit van de ingredienten , een zo hoog mogelijk kreeft gehalte voor de soep , en grijze garnalen in de kroket , etiketten lezen dus of een visboer die er geen roze garnalen of rivier kreeft in stopt..
het lijkt heel veul werk, maar in de practijk valt het reuze mee.
Kreeftensoep shot"
verwarm de soep volgens verpakking en voeg de cognac en madeira toe plus wat cayenne peper .
gril ondertussen even kort de gambas , zijn al gaar dus even heel kort op hoog vuur in je grilpan
opmaak : schenk de soep in de glaasjes in met soep , lepel er een tl. creme fraiche op , daarop wat cayenne nog , hang een gamba over de rand van het glas ( snijdt even in aan de onderkant zodat ie klemt ) serveer met klein lepeltje , das alleen om de creme er door te roeren.
serveer direct
kroketten:
meng alles voor de mayo , zonder de peterselie ,
was de peterselie en dep goed droog , snijd de steel eraf .
frituur de kroketten als op de verpakking en voeg de laatste minuut de peterselie toe .
schep uit , en leg op keuken papier
serveer de peterselie en mosterd ernaast
serveer direct
krab salade:
heel simpel , meng alles in een kom , zet koel weg , schep om half uur voor gebruik op kamer temp
serveer in kekke blikjes of bakjes
zalm:
maak alles voor de dressing en zet minimaal uurtje weg , niet koud
Zorg dat zalm op temp is , beleg een geroosterd brood en druppel daar de dressinge over , niet te zuinig
dat andere brood schuif je onder die kroket trouwens ,