1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gevulde Aubergine | Melanzane ripiene

Gevulde Aubergine | Melanzane ripiene

Door: Abarth_595

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2019

Ingrediënten 4 personen


320 gr Spaghetti
500 grTomaten Pelati in blik
2 teentjes knoflook
zout
Ronde Aubergine
200 gr Ricotta
12 blaadjes basilicum
Olijf olie extra vergine


Verder heb je nodig


Stoofpan

Gevulde Aubergine | Melanzane ripiene
Gevulde Aubergine | Melanzane ripiene

Aubergines gevuld met spaghetti alla norma zijn een zeer smakelijke eerste gang geboren uit de combinatie van twee typische recepten van de Siciliaanse gastronomische traditie: gevulde aubergines en pasta alla norma.
Het resultaat is een gerecht dat rijk is aan smaken en geuren, dus het is essentieel dat de ingrediënten vers en van de hoogste kwaliteit zijn.
Om het recept te maken, wordt de aubergine van de pulp geleegd, gestoomd en gevuld met de spaghetti gekruid met de traditionele standaardsaus, bereid met de gebakken auberginepulp in een pan en verrijkt met de geraspte gezouten ricotta die het gerecht smaak geeft .
Serveer de smaken van Sicilië met onze aubergines gevuld met spaghetti alla norma, gebaseerd op eenvoudige maar zeer smakelijke ingrediënten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Om de aubergines gevuld met spaghetti alla norma te bereiden, was je eerst de aubergines, verwijder de stengel met de bladeren en snijd de bovenkant van de aubergines Doe dit voorzichtig met een schilmesje en leg de pulp opzij, die je nat maakt met een druppel van citroen of azijn om te voorkomen dat het zwart wordt voordat u het gebruikt. Zelfs de onderkant van de aubergines zodat ze rechtop staan €€en zout toevoegen
Plaats de aubergines op een stoommandje. Als u geen stomer hebt, kunt u een stalen vergiet gebruiken. Als alternatief, kook de aubergines gebakken in folie met aluminiumfolie, in een statische oven op 180 ° gedurende 15-20 minuten, controleer of ze niet uit elkaar vallen. Bedek de stomer met het deksel en kook ongeveer 20 minuten of tot ze zacht zijn,draai ze een paar keer zachtjes. Snijd nu de auberginepulp in kleine stukjes en kook deze in veel olijfolie gedurende 10-15 minuten, totdat alles zacht en goudbruin is.
Giet de gebakken aubergines af op een vel absorberend papier en leg ze opzij. Bak in een andere pan de hele tenen knoflook met een beetje olie voeg de gepelde tomaten toe en bak tot ze tot een pulp zijn gereduceerd.
Plaats vervolgens de pulp in de groentemolen. om een €€gladde saus te verkrijgen. Zet de saus weer op het vuur. Als alternatief kunt u de tomatenpuree en een eetlepel drievoudige tomatenpuree verdund in heet water gebruiken.
voeg de basilicumblaadjes en de aubergines toe die je eerder hebt gekookt en zet apart. Kook de spaghetti nu in ruim zout water, giet ze af en gooi ze in de pan met de saus,breng op smaak met de geraspte gezouten ricotta. Vul de aubergines met de spaghetti. Rasp wat gezouten ricotta ook op de aubergines en garneer met een basilicumblad. Uw met spaghetti gevulde aubergines zijn klaar om naar tafel!

Tags, , ,

Bron

Giallo zafferano



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Abarth_595
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top