1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Canneloni met gerookte zalm roomkaas en tomatenpestosaus.Gemakkelijk !

Canneloni met gerookte zalm roomkaas en tomatenpestosaus.Gemakkelijk !

Door: pwiggers

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-10-2019

Ingrediënten 2 personen


6 koelverse lasagnebladen (koeling supermarkt)
1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
1 eetlepel olijfolie
1 blikje tomatenblokjes (plm 400 gr. inhoud)
2 eetlepels rode pesto
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel paprikapoeder
150 gram roomkaas light (bijv. monchou)
plm. 125 tot 150 gram gerookte zalmfilet (in kleine stukjes)
plm. 75 gram geraspte belegen kaas


Verder heb je nodig


Kleine pan
ovenschaal

Hou je van de Italiaanse keuken en gerookte zalm dan is dit jouw recept !!
Hou je van de Italiaanse keuken en gerookte zalm dan is dit jouw recept !!
Canneloni met gerookte zalm roomkaas en tomatenpestosaus.Gemakkelijk !
Canneloni met gerookte zalm roomkaas en tomatenpestosaus.Gemakkelijk !
Canneloni met gerookte zalm roomkaas en tomatenpestosaus.Gemakkelijk !
Canneloni met gerookte zalm roomkaas en tomatenpestosaus.Gemakkelijk !

Houje van de Italiaanse keuken en van gerookte zalm? Dan is dit jouw recept !!
Deze canneloni is heekl gemakkelijk te maken en heeel sneel klaar.
Ik heb verse lasagnebladen gebruikt (koeling supermarkt) en gevuld met roomkaas (light) en stukjes gerookte zalm.
De saus is van een blikje tomatenblokjes met rode pesto.
Bovenop geraspte kaas en SMULLEN MAAR !!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui plm. 3 minuten.
Voeg het blikje tomatenblikjes erbij en roer de pesto door de tomatensaus.
Breng op smaak met gedroogde oregano, peper en eventueel zout.
Roer de roomkaas los en meng dit met de gerookte zalm.
Proef en maak op smaak met wat peper en eventueel wat paprikapoeder.
Verdeel het zalmmengsel over de 6 lasagnebladen en rol deze op (=canneloni).
Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de tomatensaus.
Leg de cannelonirolletjes in de schaal.
Verdeel hierover de rest van de tomatensaus.
Bestrooi met de kaas. Bak de canneloni 25 tot 35 minuten in het midden van de oven.

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met een salade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top