1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Vlaamse stoof met speculaas en frieten

Vlaamse stoof met speculaas en frieten

Door: evko1

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-10-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg hamlappen in brede repen
75 gr boter
2 eetl olijfolie
2 uien gesnipperd
1 flesje donker bieer
500 ml rundvleesbouillon
1 theel koek- en speculaaskruiden
1 eetl. gehakte tijm of 1 theel gedroogd
4 grote vastkokende aardappelen geschild
frituurolie
4 speculaasjes verkruimeld
2 eetl. keukenstroop
evt. maizena


Verder heb je nodig


Frituurpan
braadpan


Stoofgerecht met een heerlijke nasmaak

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en de olijfolie en bak hierin de vleesrepen goudbruin.
Schep ze uit de pan. Schep de uien door het braadvet en fruit ze glazig
Voeg het vlees weer toe en giet het bier en de bouillon erbij Meng de koekruiden en tijm erdoor en stoof fagedekt 40 min. op een lage stand.
Snijd intussen de aardappelen in frieten van 1, 1,5 cm dik. Dep ze droog. Verhit de frituurolie tot 160 gr en bak hierin de friet voor in 7-8 minuten. Laat afkoelen. Verhit de frituurolie voor het afbakken op 180 gr. en bak hierin de friet 6-7 minuten goudbruin en gaar.
Schep het vlees uit de pan. Roer de speculaasjes en stroop door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Pureer de saus en bind eventueel met een beetje aangelengde maizena. Leg het vlees terug in de saus en serveer de stoof met de dikke frieten.
Lekker met een groene salade.

Tags, ,

Serveertip

- vervang de hamlappen door magere varkenslapjes
- voeg 1 eetlepel grove mosterd toe aan de saus.

Bron

Boodschappen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van evko1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top