1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie
  6. Gehaktballetjes in tomatensaus met spinazie en zacht korstje

Gehaktballetjes in tomatensaus met spinazie en zacht korstje

Door: marcdepester

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2019

Ingrediënten 6 personen


1 kg gemengd gehakt
600 g spinazie
4 tenen knoflook (fijngehakt)
20 g gehakte oregano (+ extra)
10 g rozemarijn (gehakt)
10 g verse tijm (gehakt)
20 g bladpeterselie (gehakt)
80 g quinoa
2 eidooiers
1 el komijnzaad
1 tl ras-el-hanout
2 el olijfolie
peper en zout

Voor de tomatensaus
800 g tomatenpassata
1 el tomatenpuree
verse tijm
2 tenen knoflook
1 laurier blaadje
200 g geraspte mozzarella
40 g geraspte pecorino
1 tl harissa
1 suikerklontje
olijfolie


Gehaktballetjes in tomatensaus met spinazie en zacht korstje
Gehaktballetjes in tomatensaus met spinazie en zacht korstje

Zalig lekkere gehaktballetjes in een pittige tomatensaus met spinazie en een zacht korstje, deze ovenschotel is onweerstaanbaar ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de tomatensaus :
- Pel en pers de look en fruit in olijfolie in een sauspannetje.
-Voeg de harissa, tomatenpuree, passata en suiker toe.
-Kruid met zout en peper.
-Doe er de tijm en laurier bij, breng aan de kook en laat 15 minuten zacht sudderen.
-Haal de kruiden eruit.
Maak de gehaktballetjes :
- Verwarm de oven voor op 200°C.
-Kook de quinoa gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
-Pel en snipper de knoflook, fruit kort in wat olijfolie.

- Meng het gehakt met de quinoa, de knoflook, de eidooiers, de oregano, tijm, rozemarijn en peterselie, de komijn, de ras el hanout bij en kruid met zout en peper. Kneed goed.
-Maak je handen lichtjes vochtig en rol balletjes van het mengsel van zo'n 3 cm doorsnede.
-Bak de balletjes bruin in olijfolie in 5 tot 7 minuten.

-Spoel de spinazie grondig, zwier droog en bak even op in olijfolie. Laat heel goed uitlekken. Knijp goed uit tot het overtollige vocht verdwenen is.
-Verdeel de uitgeknepen spinazie over de bodem van een ovenschaal.
-Schik er de balletjes op.
-Giet de tomatensaus over de balletjes en bestrooi rijkelijk met geraspte mozzarella en de pecorino.
-Bak 15 minuten in de oven, haal eruit en werk af met enkele blaadjes oregano.
-Serveer meteen.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top