1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Preiquiche met spekjes geitenkaas walnoten en honing

Preiquiche met spekjes geitenkaas walnoten en honing

Door: pwiggers

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-10-2019

Ingrediënten 4 personen


5 plakjes bladerdeeg
plm. 50 gram magere spekreepjes
1 eetlepel olie
handje walnoten
2 preien, schoongemaakt in kleine stukjes
3 eieren
2 eetlepels crème fraîche of melk
2 eetlepels honing
plm. 50 gram geitenkaas
zout en peper naar smaak
2 theelepels gedroogde tijm of wat verse tijmblaadjes
75 gram geraspte pittige kaas


Verder heb je nodig


Koekenpan
quichevorm
garde

Heerlijke quiche met prei, geitenkaas honing en walnoten
Heerlijke quiche met prei, geitenkaas honing en walnoten
Zalige quiche met spekjes prei geitenkaas walnoten en honing

Smullen !

Smullen !

Zin in een lekker warm hapje op een regenachtige dag. Vriezer en koelkast geïnspecteerd en bij elkaar gezocht wat me lekker leek. En het was lekker.
De combinatie van spek, geitenkaas, walnoten en honing is bekend. Maar ook de prei smaakte er heerlijk bij.
Door de bodem vòòr te bakken krijg je een heerlijke knapperige bodem onder je quiche.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet de quichevorm in met olie of boter.
Bekleed de vorm met het bladerdeeg bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Prik wat gaatjes in de bodem.
Bak de bodem zonder vulling plm. 15 minuten voor tot hij mooi lichtbruin gekleurd is op een richel onder het midden van de oven. Het bladerdeeg zal wat omhoog gekomen zijn maar dat druk je zo terug met je vulling. Je krijgt nu wel een heerlijke knapperige bodem.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de spekreepjes knapperig. Bak de prei even mee tot beetgaar roer de tijm erdoor. Laat een beetje afkoelen.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.Hak de walnoten in stukjes.
Verdeel de spek en het prei over de voorgebakken bladerdeegbodem.
Verdeel de walnoten en de geitenkaas in stukjes over de vorm.
Verdeelde honing hierover.
Klop de eieren met de crème fraîche. Maak op smaak met peper en zout.
Giet dit over het preimengsel.
Strooi de geraspte kaas erover en zet de vorm plm. 15 minuten in de op 220 graden voorverwarmde oven tt de vulling gestold is en de taart een goudbruine kleur heeft gekregen.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Voor vegetariërs lekker met geroogde tomaatjes in plaats van spek.
Lekker met een salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top