1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Koolzaadmayonaise

Koolzaadmayonaise

Door: marcdepester

  • Nederlands, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-10-2019

Ingrediënten 4 personen


350 ml koolzaadolie
1 ei
snuf zout
½ citroen
1 el Dijonmosterd (afgestreken)


Verder heb je nodig


Staafmixer
maatbeker

Koolzaadmayonaise
Koolzaadmayonaise

Huisgemaakte koolzaadmayo is lekker en gezond, bevat antioxydanten, omega 3 en bovendien is de smaak behoorlijk neutraal, dus er zit geen raar smaakje aan je mayonaise. Doen gewoon!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Breek voorzichtig een heel ei in je vetvrije maatbeker . Probeer de eidooier heel te houden.
-Voeg nu de Dijonmosterd toe, een snuf zout en het sap van een halve citroen.
-Plaats nu je staafmixer in de maatbeker en zorg dat de staafmixerkop de eidooier compleet bedekt.
-Giet er nu de koolzaadolie bij.
-Zet de staafmixer aan maar beweeg hem niet. Zodra je witte slierten mayonaise omhoog ziet komen trek je de staafmixer een heel klein stukje omhoog.
-Trek de staafmixer steeds een klein stukje hoger totdat alles is samengekomen. Heb vertrouwen! Het komt goed.
-Proef nu je mayo en breng hem eventueel verder op smaak met wat meer zout of citroensap.

Tags

Serveertip

Je kunt ook kruiden of specerijen toevoegen, denk aan kerriepoeder (voor kerriemayonaise) of kruiden zoals fijngehakte peterselie of bieslook.

Bron

Anniepannie



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top