1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Franse Runderstoof met groente.......en aardappel - bloemkoolpuree

Franse Runderstoof met groente.......en aardappel - bloemkoolpuree

Door: Keukensloofje47

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-10-2019

Ingrediënten 4 personen


750 gram runderriblappen (in blokjes)
150 gram sjalotjes (in kwarten)
250 gram knolselderij (in blokjes)
1 winterpeen in blokjes
1 stuk prei in halve ringetjes
2 eetlepels bloem
paar takjes verse tijmblaadjes
2 steranijs
300 milliliter rode wijn
300 milliliter rundvleesbouillon van blokje ( maggi minder zout)
125 gr kastanje champignons
125 gram witte champignons
schoongeveegd in kwarten
1 eetlepel grove Limburgse mosterd
 wat bladselderij (grof gehakt)


Verder heb je nodig


Snijplank en mes, stoofpan

Franse Runderstoof met groente.......en aardappel - bloemkoolpuree
Franse Runderstoof  met  groente.......en aardappel - bloemkoolpuree
Franse Runderstoof met groente.......en aardappel - bloemkoolpuree
Franse Runderstoof  met  groente.......en aardappel - bloemkoolpuree
Franse Runderstoof met groente.......en aardappel - bloemkoolpuree
Franse Runderstoof  met  groente.......en aardappel - bloemkoolpuree
Franse Runderstoof met groente.......en aardappel - bloemkoolpuree
Franse Runderstoof  met  groente.......en aardappel - bloemkoolpuree
Franse Runderstoof met groente.......en aardappel - bloemkoolpuree
Franse Runderstoof  met  groente.......en aardappel - bloemkoolpuree
Franse Runderstoof met groente.......en aardappel - bloemkoolpuree
Franse Runderstoof  met  groente.......en aardappel - bloemkoolpuree
Franse Runderstoof met groente.......en aardappel - bloemkoolpuree
Franse Runderstoof  met  groente.......en aardappel - bloemkoolpuree

Lekkere stoofschotel met voldoende zoals knolselderij, champignons , prei , wortel en sjalot. Op smaak gebracht met rode wijn en steranijs. Een heerlijke geur door de keuken, waar ik me nu al op kan verheugen, omdat vrijdag dit gerecht op mijn kookplaat staat te sudderen.

Lekker met deze https://www.smulweb.nl/recepten/1474399/Aardappel-bloemkoolpuree

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes uit. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak het stoofvlees in het bakvet ( voeg eventueel nog wat olie toe) goudbruin. Voeg de sjalotten,knolselderij prei en wortel toe en bak alle toegevoegde groente 4-5 minuten mee.

Bestrooi alles met de bloem , zout en peper. Voeg de spekreepjes, tijm, steranijs, wijn en runderbouillon toe.
Stoof zeker 2 1/2 uur op een zacht vuurtje met het deksel op de pan. Proef of het vlees mals en gaar is en voeg dan de champignons en de grove Limburgse mosterd toe. Vis de steranijs uit de pan. Proef en voeg zo nodig wat peper en zout toe. Bestrooi de stoof met de grof gesneden bladselderij. Lekker met aardappel - bloemkoolpuree.

Tags, ,

Serveertip

Met dank aan Proef het Zuiden voor de inspiratie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top