1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Een­per­soons­kaas­fon­due

Een­per­soons­kaas­fon­due

Door: marcdepester

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-10-2019

Ingrediënten 1 personen


100 g boerenkaas extra belegen
½ teen knoflook
75 ml droge witte wijn
½ el maizena
¼ tl gedroogde nootmuskaat
1 luxe speltbol
150 g snoepgroente wortel & bleekselderij


Verder heb je nodig


Kleine steelpan

Een­per­soons­kaas­fon­due
Een­per­soons­kaas­fon­due

Kaasfondue voor 1, graag! Ongeveer 10 min. werk en heel de avond genieten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Rasp de boerenkaas grof.
-Wrijf een kleine steelpan in met de snijkant van de knoflook.
-Doe " van de wijn in de pan en breng op middelhoog vuur tegen de kook.
-Voeg de kaas toe en roer tot een samenhangend mengsel.
-Meng de maizena met de rest van de wijn en voeg toe aan de fondue en roer tot een dikke gebonden kaasfondue ontstaat. Dit duurt ca. 3 min.
-Voeg naar smaak de nootmuskaat en wat versgemalen peper toe.
-Serveer de kaasfondue direct met de speltbol en snoepgroente.

Tags

Bron

AH



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top