Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes
- Belgisch, Soep
- 30-60 min.
Brrr! Met deze lekkere 'halloween' soep begint het griezelen al in de keuken.
Ingrediënten 4 personen
1 verse pompoen1 ui
2 tenen knoflook
4 sneetjes wit casinobrood
2 el traditionele olijfolie
1 liter water (warm)
2 groentebouillontabletten
75 ml tomatensap (pak 1 liter)
Bereidingswijze
-Halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de helften in parten en snijd het vruchtvlees ongeschild in blokjes.
-Snipper de ui, pers de knoflook en verwijder de korstjes van het brood.
-Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook.
-Bak de pompoenblokjes op middelhoog vuur 5 min. mee.
-Voeg het warme water en de bouillontabletten toe.
-Breng de soep aan de kook en laat 15 min. koken.
-Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
-Rooster het brood in 2-3 min. goudbruin in een broodrooster.
-Snijd het brood in een eng figuurtje zoals een spookhoofdje.
-Schep de soep in de kommen.
-Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep.
-Voor een bloederig effect: schenk het tomatensap in een straaltje in de soep, maar roer niet.
Bron
AH