Bloe­de­ri­ge pom­poen­soep met kro­kan­te spook­hoofd­jes

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Bloe­de­ri­ge pom­poen­soep met kro­kan­te spook­hoofd­jes

    Bloe­de­ri­ge pom­poen­soep met kro­kan­te spook­hoofd­jes

    Bloe­de­ri­ge pom­poen­soep met kro­kan­te spook­hoofd­jes

Brrr! Met deze lekkere 'halloween' soep begint het griezelen al in de keuken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 verse pompoen
1 ui
2 tenen knoflook
4 sneetjes wit casinobrood
2 el traditionele olijfolie
1 liter water (warm)
2 groentebouillontabletten
75 ml tomatensap (pak 1 liter)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de helften in parten en snijd het vruchtvlees ongeschild in blokjes.
-Snipper de ui, pers de knoflook en verwijder de korstjes van het brood.

-Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook.
-Bak de pompoenblokjes op middelhoog vuur 5 min. mee.
-Voeg het warme water en de bouillontabletten toe.
-Breng de soep aan de kook en laat 15 min. koken.
-Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

-Rooster het brood in 2-3 min. goudbruin in een broodrooster.
-Snijd het brood in een eng figuurtje zoals een spookhoofdje.
-Schep de soep in de kommen.
-Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep.
-Voor een bloederig effect: schenk het tomatensap in een straaltje in de soep, maar roer niet.

Bron

AH

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten