1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Bloe­de­ri­ge pom­poen­soep met kro­kan­te spook­hoofd­jes

Bloe­de­ri­ge pom­poen­soep met kro­kan­te spook­hoofd­jes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-2019

Ingrediënten 4 personen


1 verse pompoen
1 ui
2 tenen knoflook
4 sneetjes wit casinobrood
2 el traditionele olijfolie
1 liter water (warm)
2 groentebouillontabletten
75 ml tomatensap (pak 1 liter)


Bloe­de­ri­ge pom­poen­soep met kro­kan­te spook­hoofd­jes
Bloe­de­ri­ge pom­poen­soep met kro­kan­te spook­hoofd­jes

Brrr! Met deze lekkere 'halloween' soep begint het griezelen al in de keuken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de helften in parten en snijd het vruchtvlees ongeschild in blokjes.
-Snipper de ui, pers de knoflook en verwijder de korstjes van het brood.

-Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook.
-Bak de pompoenblokjes op middelhoog vuur 5 min. mee.
-Voeg het warme water en de bouillontabletten toe.
-Breng de soep aan de kook en laat 15 min. koken.
-Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

-Rooster het brood in 2-3 min. goudbruin in een broodrooster.
-Snijd het brood in een eng figuurtje zoals een spookhoofdje.
-Schep de soep in de kommen.
-Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep.
-Voor een bloederig effect: schenk het tomatensap in een straaltje in de soep, maar roer niet.

Tags

Bron

AH



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top