1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Heerlijke herfst/regenweer: Bruine Bonen maaltijdsoep

Heerlijke herfst/regenweer: Bruine Bonen maaltijdsoep

Door: ruthbrock

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-10-2019

Ingrediënten 4 personen


1 blik Hollandse bruine bonen van 800 gram (Albert Heijn)
Pakje soepgroenten uit de diepvrieskast van AH, 450 gr
1 pakje Heldere ossenstaart soep van Honig
Rookworst van 275 gram (Aldi) in niet te grote blokjes snijden
1 zak Bertolli Lucca Italia Formaggie E Basilico, kaas en basilicum 500 gr. (AH)
Naar smaak 6 druppels worchestershiresaus (evt.)


Verder heb je nodig


Grote soeppan, vergiet voor de bonen, kom om de bonen nogmaals goed te spoelen, houten lepel, hoge maatbeker, garde

Heerlijke pan soep met dit natte koude weer
Heerlijke pan soep met dit natte koude weer
Heerlijke herfst/regenweer: Bruine Bonen maaltijdsoep
Heerlijke herfst/regenweer:  Bruine Bonen maaltijdsoep

Wat een ommezwaai in het weer. Daarom smaakt deze soep , door deze lage temperaturen, extra lekker. Hij is heel gemakkelijk te maken. Kost zeer weinig tijd. Je moet alleen de rookworst in niet te grote blokjes snijden .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Als 1e spoel je de bonen heel goed af in een vergiet tot het vocht uit het blik weg is. Doe ze dan nog 1x in een kom met koud water en roer ze nog even goed door en laat dan uitlekken in de vergiet

Doe in een hoge maatbeker 1 liter koud water en meng al kloppend met een garde de droge soep goed door tot er geen klontjes meer zijn. Haal de rookworst uit de verpakking en snijd de worst in niet te grote blokjes,
Zet een grote soeppan op het vuur en giet de soep uit de maatbeker en nog extra 500 ml. koud water in de pan. Goed doorroeren met een houten lepel.
Voeg dan de uitgelekte bonen, de soepgroenten, de inhoud van de zak Bertolli en de in blokjes gesneden rookworst toe. Doe in de lege zak Bertolli nog wat koud water en schud het goed , zodat je de hele inhoud er uit kan schudden.
Roer alles nogmaals goed door. Zet het vuur hoog en als alles weer kookt, dan het vuur laag en leg een deksel schuin op de pan. Na 20 minuten, tussendoor enkele keer roeren, is de soep klaar en kun je gaan genieten.

Tags



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top