1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Herfststoofpotje van sukadelapjes

Herfststoofpotje van sukadelapjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-10-2019

Ingrediënten 4 personen


600 gr sukadelappen
70 gr croma
olijfolie (optioneel)
gehaktkruiden
1 rode paprika
bakje kastanje champignons
1 ui
scheutje port of rode wijn
runderbouillonblokje
1 klein blikje tomatenpuree
laurierblad
3 kruidnagels
300-400 ml water


Verder heb je nodig


Braadpan
steelpannetje


Herfststoofpotje
Herfststoofpotje

Zelfbedacht tijdens een regenachtige zondag

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in grove stukken en besprenkel met de gehaktkruiden. Smelt de croma in de braadpan en braad het vlees in twee porties bruin. Verwijder het vlees uit de pan.
Snij de ui in grove stukjes en de champignons in kwarten of halve stukken afhankelijk van de grootte. Bak de ui eerst glazig en voeg dan kort de champignons toe. Verwijder ook dit uit de braadpan.
Voeg eventueel nog wat olijfolie toe aan de braadpan. Snij de paprika in stukjes en fruit deze in het braadvet. Intussen maak de bouillon heet.
Voeg de bouillon toe aan de paprika en vervolgens ook de tomatenpuree, het laurierblad, scheutje port of wijn en de kruidnagels. Verwarm dit. Als het te dik blijkt te zijn voeg dan wat extra water toe. Voeg het vlees er nu bij en stoof het dan gedurende 90 minuten. Na 90 minuten voeg het ui/champignon mengsel toe en stoof nog voor een verdere 15 minuten.
Heerlijk met herfstgroenten zoals spruitjes en rode kool.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hankbally


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hankbally
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top