1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Afghaanse kip-yoghurtcurry

Afghaanse kip-yoghurtcurry

Door: wilmiewillemse

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-10-2019

Ingrediënten 4 personen


- 750 gram kip(dij)filet, in stukjes gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 5 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 groene chilipeper, fijngehakt
- 1 volle tl gemalen koriander
- 1 volle tl gemalen komijn
- 1 volle tl hete paprikapoeder
- 4 kardemompitten, geplet
- 500 gram Griekse yoghurt
- 15 gram verse koriander, fijngehakt
- 15 gram verse munt, fijngehakt
- zeezout en zwarte peper
- plantaardige olie


Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry
Afghaanse kip-yoghurtcurry

Onlangs heb ik in een Afghaans restaurantje gegeten en ik vond de kruidige smaken echt heerlijk. Daardoor kwam ik op het idee om me eens wat meer te verdiepen in de Afghaanse keuken. Ik kwam het recept van deze kruidige kip-yoghurtcurry tegen en dat leek me wel lekker om een keertje te maken. Zo gezegd zo gedaan en het was inderdaad een voltreffer.

Als bijgerecht heb ik er een salade met  Sperzieboontjes-met-amandelen-en-sinaasappel bij gegeten en rijst. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de stukjes kip (in 2 gedeeltes) rondom bruin. Schep de gebruinde stukjes kip op een bord en zet opzij.
- Voeg eventueel een beetje olie toe en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook en peper toe en bak die een minuutje mee.
- Voeg de specerijen toe en bak ze mee tot ze gaan geuren.
- Doe de yoghurt en een scheut water (uit de waterkoker) erbij en meng alles door elkaar.
- Voeg de stukken kip, de verse kruiden en peper/zout toe en roer het geheel goed door elkaar.
- Laat het geheel, eventueel met deksel op de pan, op een laag vuur nog 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
- De curry kan geserveerd worden als de kip gaar is en de saus ingedikt.
- Het is geen punt als de saus er wat geschift uitziet, dat is niet altijd te voorkomen met yoghurt.

Tags, , , , , , ,

Bron

Receptengalerie (in eigen keuken gemaakt, beetje aangepast en gefotografeerd)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top