1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Apfel-streuselkuchen (appeltaart maar net even anders)

Apfel-streuselkuchen (appeltaart maar net even anders)

Door: Kerretje

  • Duits, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-10-2019

Ingrediënten 8 personen


Bodem:
200 gr roomboter (kamertemperatuur);
200 gr suiker;
1 ei;
400 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd;

Vulling:
750 gr handappels (bv jonagold) geschild en in blokjes gesneden;
50 gr suiker;
gemalen kaneel;
poedersuiker.


Verder heb je nodig


Snijplank, (schil-)mes, mixer of keukenmachine, bakvorm 24 cm, bakpapier, oven


Tijdens een muziekoptreden in Duitsland met een medemuzikant recepten uitegewisseld, aantal jaren geleden. Ik kwam hem laatst tegen en moest hem delen. Is verrukkelijk. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200 graden celcius. Beleg de bodem van de vorm met bakpapier en sluit de vorm. Klop met de mixer of in de keukenmachine een deeg van de boter, suiker, het ei en bakmeel.
Verdeel ca. 2/3 van het deeg over de bodem van de springvorm. Duw het deeg plat tegen de bodemvan de vorm. Meng de blokjes appel met de suiker en verdeel dit over de bodem. strooi eventueel een beetje kaneel over de appels. Verkruimel de rest van het deeg over de appels.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 60 minuten goudbruin. Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen. Verwijder de vorm en bestuif de kruimellaag met de poedersuiker. Smullen maar.

Tags,

Serveertip

Ook lekker met een bolletje vanille-ijs en slagroom voor een extra feestelijk tintje.

Bron

Muzikant uit Duitsland



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Kerretje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top